Greentram Software Support Forums  

Go Back   Greentram Software Support Forums > SuperBeam > Support

Support Technical and other questions related to the use of SuperBeam

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24th June 2010, 01:52 PM   #1
Chris Kenefick
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 33
Default Page Heading

I have just had a virus in my PC and have had top swap over to another PC, my problem is that each time I come to install SBeam [&ProSteel] it takes a dog's age to sort out the Page Heading - why is this, can't we have a file that it saves to and just install that?

I've been poncing about with it for about 2 hours, I can get the text and wording the same as is normally used, but the height of the lines is now huge and throws everything out, surely there MUST be an easier way of doing it?
Chris Kenefick is offline   Reply With Quote
Old 26th June 2010, 09:27 AM   #2
Tony Bryer
Administrator
 
Join Date: Apr 2008
Location: Melbourne, Australia
Posts: 905
Default Re: Page Heading

You're right, people do change computers and there should be an easy way of migrating the settings. A bit late for you, but I will look at adding this in after I get back from the UK at the end of July.

For those who are computer literate, the way to do it is as follows:

1. Install the program on the new computer, then go to Configuration, Information and print a copy for reference.

2. Fire up the copy on the old computer, select Configuration, User Setup, File Names and Locations page. For each of the two settings files, right click over the file name and select 'Save to File'. Save to a USB key or disk - you will need to rename one of the files, as both are called SDA_Apps.ini (in different folders).

3. Copy these files back on to the new machine using the folder and file names shown on the printout.

4. Restart the program. You may get one or more error messages relating to the steel data file or help file. If so, select Configuration, User Setup, File Names and Locations page and change the offending entry back to what is shown on your printout.

5. Restart and you should have the headings, colours and fonts that were on your old computer.

Again I would emphasise that these instructions assume a certain level of computer literacy: if you understand the above, it will take five minutes or less to do. If you don't you may upset the running of the program. ... Which is why an easy way of doing this would be a good idea!

Re the line height being wrong, the line height when printed is determined by the largest font on the row. Each of the four cells can have a different font and it may be that you currently have a larger font assigned to a blank cell (honouring this choice is a conscious choice as you might want the extra space).
__________________
Tony Bryer, Greentram Software Pty Ltd
Tony Bryer is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2010, 04:11 PM   #3
Chris Kenefick
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 33
Default Re: Page Heading

Tony - I've just had this problem again, I have emailed you but was wondering whether or not you have brought in a mod for it?
Chris Kenefick is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2010, 12:58 PM   #4
Tony Bryer
Administrator
 
Join Date: Apr 2008
Location: Melbourne, Australia
Posts: 905
Default Re: Page Heading

Heading template export/import has been added to SuperBeam 4.57b and ProSteel 5.41b which are both now available as downloadable updates. The same enhancement will appear in next week's EuroBeam release.

Note that if you have more than one our programs installed, you only need to move the heading template once since all programs share the same heading template(s).
__________________
Tony Bryer, Greentram Software Pty Ltd
Tony Bryer is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2010, 12:09 PM   #5
Chris Kenefick
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 33
Thumbs up Re: Page Heading

That's great Tony, thanks very much...

If you're looking for things to do how about upping the number of 'Standard Load Names, from 20 to 40?
Chris Kenefick is offline   Reply With Quote
Old 11th November 2010, 08:55 AM   #6
Tony Bryer
Administrator
 
Join Date: Apr 2008
Location: Melbourne, Australia
Posts: 905
Default Re: Page Heading

Quote:
Originally Posted by Chris Kenefick View Post
If you're looking for things to do how about upping the number of 'Standard Load Names, from 20 to 40?
This is now in ProSteel 5.41c, released yesterday, and will be in the next releases of SuperBeam and EuroBeam (the ProSteel release was pushed out early because of a little must-fix bug)
__________________
Tony Bryer, Greentram Software Pty Ltd
Tony Bryer is offline   Reply With Quote
Old 1st June 2019, 11:36 PM   #7
SAILIYATSI
New member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
Default Re: Page Heading

Quote:
Originally Posted by Tony Bryer View Post
Heading template export/import has been added to SuperBeam 4.57b and ProSteel 5.41b which are both now available as downloadable updates. The same enhancement will appear in next week's EuroBeam release.

Note that if you have more than one our programs installed, you only need to move the heading template once since all programs share the same heading template(s).
2. Fire up the copy on the old computer, select Configuration, User Setup, File Names and Locations page. For each of the two settings files, right click over the file name and select 'Save to File'. Save to a USB key or disk - you will need to rename one of the files, as both are called SDA_Apps.ini (in different folders).
SAILIYATSI is offline   Reply With Quote
Old 2nd June 2019, 10:15 AM   #8
Tony Bryer
Administrator
 
Join Date: Apr 2008
Location: Melbourne, Australia
Posts: 905
Default Re: Page Heading

Just to bring this thread up to date, this year's releases - SuperBeam and ProSteel 7.19 and EuroBeam 3.19 - include a new page heading designer: see our web page https://www.superbeam.co.uk/new-page...g-designer.htm . Page heading templates are saved as individual .svg files which can easily be copied from one PC to another. On the second computer select the Configuration, Page Heading option, then File, Open to select the file and add it to the program's heading list.
__________________
Tony Bryer, Greentram Software Pty Ltd
Tony Bryer is offline   Reply With Quote
Old 6th June 2019, 01:58 AM   #9
kamelkamel
New member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
Default Re: Page Heading

Quote:
Originally Posted by SAILIYATSI View Post
2. Fire up the copy on the old computer, select Configuration, User Setup, File Names and Locations page. For each of the two settings files, right click over the file name and select 'Save to File'. Save to a USB key or disk - you will need to rename one of the files, as both are called SDA_Apps.ini (in different folders).
Tony - I've just had this problem again, I have emailed you but was wondering whether or not you have brought in a mod for it?
kamelkamel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 05:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2011 Greentram Software Pty Ltd, Melbourne, Australia